Photo: RNE.Photo: RNE

Landfakta Etiopia

Last updated: 04.02.2016 // Etiopias landareal er på 1.09 mill. kvadratkilometer, ca. tre ganger større enn Norges. Landet grenser til Sudan i vest, Eritrea i nord, Djibouti og Somalia i øst og Kenya og Sør-Sudan i sør.

Hovedstaden, Addis Abeba, ligger sentralt i landet omtrent 2.400 meter over havet. Byen har omkring 3,5 millioner innbyggere. Antallet stiger raskt og mange mener at det nå nærmer seg 5 millioner.

Etiopia har en befolkning på ca. 96 millioner mennesker (Verdensbanken 2015) og er Afrikas nest folkerikeste nasjon. Landet har over 80 ulike folkegrupper, de fleste med eget språk, hvor Oromo, Amhara, Tigray, Afar og Somali henholdsvis utgjør de største enkeltgruppene.

Det offisielle språket i Etiopia er amharisk, men regionene har innført regionale språk som administrasjonsspråk. Flertallet av befolkningen vil derfor til daglig snakke lokale språk.

Etiopia har en egen kalender som ligger (ca.) sju år og åtte måneder etter den gregorianske kalenderen. Det betyr at Etiopia nå er i år 2008.


Bookmark and Share