Tette bånd mellom Knarvik og Etiopia

Sist oppdatert: 26.11.2012 // Maraton og ildsjeler som Helge Brekke gjør at Knarvik i Nordhordland har sterkt tilknytning til Etiopia, Great Ethiopian Run og løperlegenden Haile Gebreselassie.

Nord for Bergen ligger Knarvik, senteret i Lindås kommune. En av hoved-pillarene i kommunens rike kulturliv er Knarvikmila, et mosjonsløp som arrangeres hver september. Siden 2007 har de samarbeidet med Great Ethiopian Run. Løperlegenden Haile Gebreselassie som står bak Great Run har besøkt Knarvikmila flere ganger. Løpet samler inn penger til sin etiopiske partner, og er en av de største bidragsyterne. De siste fire årene har en delegasjon fra Knarvikmila og Knarvik Ungdomskule også deltatt i Great Ethiopian Run.

 Knarvik Ungdomsskule har også inngått et vennskapsprosjekt med Mekdela School i Addis Abeba. Sist uke besøkte Knarvikmila skolen for å overlevere nye skolegensere, som har blitt samlet inn blant folk i Knarvik.

 Mange ildsjeler står bak samarbeidet, men selve «generalen» bak Knarvikmila er Helge Brekke, som har stått bak løpet i over 30 år. Den tidligere rektoren ved Knarvik ungdomskule er en av fem kandidater til «Frivillighetsprisen 2012» .

 


Bookmark and Share