Ny avtale mellom Norge og Etiopia

Sist oppdatert: 14.05.2012 // Norge har inngått en ny avtale om det stadig sterkere samarbeidet med Etiopia.

Utviklingsminister Heikki Holmås og Etiopias utenriksminister og visestatsminister Hailemariam Desalegn undertegnet avtalen i forbindelse med Holmås sitt besøk til Etiopia forrige uke.

 - Etiopia har nå en grønn vekst som løfter folk ut av fattigdom. Når jeg tenker på at Etiopia er et av verdens fattigste land, er planene de har imponerende. Den nye avtalen er også et viktig fundament som gjør at vi kan bidra til å bedre menneskerettighetene i Etiopia, sier Holmås.

 Avtalen samler alle sider av det tette utviklingssamarbeidet mellom Etiopia og Norge. Etiopia er inne i en rivende utvikling. Landet har en lederrolle i Afrikas i kampen mot klimaendringer. De har en nøkkelrolle for å skape fred i Sudan/Sør-Sudan og Somalia. Samtidig er det kritikkverdige trekk ved menneskerettighetssituasjonen i landet. Den nye avtalen gjør at Norge på en mer systematisk måte også kan trappe opp dialogen om denne typen spørsmål.

 -Jeg er glad jeg prioriterte å dra til Etiopia på mitt første besøk til Afrika. Besøket har gitt meg ny innsikt i viktige problemstillinger. For meg har det vært avgjørende å kunne snakke med folk som jobber med menneskerettigheter og opposisjonen, samtidig som vi har møtt sentrale representanter for myndighetene. Det gir en innsikt det er vanskelig å få uten å ha vært her, sier Holmås.

 

 


Bookmark and Share