Stor 17. mai-fest i Addis Abeba

17.04.2013 // - En svært vellykket dag med mange norske og utenlandske gjester feiret Norges grunnlovsdag i Etiopia, forteller ambassadør Odd-Inge Kvalheim. Om lag tusen gjester deltok alt i alt.

Først var det norsk 17. mai-fest. Svein Arne Lende, avtroppende landdirektør for Kirkens Nødhjelp i Etiopia, holdt dagens tale ved dette arrangementet. Han benyttet metaforen om morsrollen for Norge og la vekt på at en mor ikke gjør forskjell på sine barn; likeverdet er en verdi vi holder høyt i Norge.

Hilsen fra HM Kongen ble lest opp, nasjonalsangen ble avsunget, før alle gikk i 17. mai-tog. Etterpå var det alle elementene som hører hjemme i en norsk 17. mai-fest på menyen; pølser, is, kaker og barneleker.

Om kvelden var det mottagelse og fest med internasjonale gjester. I sin tale la ambassadøren vekt på at Organization of African Unity (OAU) år feirer sitt 50 årsjubileum og African Union sitt 10 års jubileum. Han understreket at Norges engasjement i Afrika er bredt og langsiktig.

Med henvisning til verdiene som er nedfelt i den norske grunnloven, minnet han om at det tok lang tid å utvikle det demokrati vi har i Norge i dag, med lærdommer som vi nå tar med oss i samarbeidet med Etiopia og den afrikanske union. Han la særlig vekt på at vi i år feirer 100 års jubileet for at kvinner fikk stemmerett, og at likestilling er en verdi vi særlig legger vekt på i dette samarbeidet.

Det var i år rekordoppslutning til ambassadens 17. mai-arrangement, hvor omlag tusen gjester deltok på en eller flere deler av programmet.

 

17 mai toget i Addis Abeba
 
Tale for dagen ved Svein Arne Lende.
 
 Hurra for Norge!
Ambassadørens hilsen til utenlandske gjester.

 Alle foto: RNEADD

 


Kilde: RNE ADD   |   Bookmark and Share