Utviklingsminister Heikki Holmås (i grønn cap) ved Semre landsby i Tigray, Etiopia. Et av de hardest rammede områdene under tørkekatastrofen i 1984 (Live Aid) er nå grønt hele året grunnet vanningsanlegg (irrigasjon). Her med Fetiyen Tesfay, seksbarnsalenemoren som har tredoblet avlingene med smarte frø. (Foto: Trond Viken, UD)

. 
Photo: Trond Viken.Utviklingsminister Heikki Holmås (i grønn cap) ved Semre landsby i Tigray, Etiopia. Et av de hardest rammede områdene under tørkekatastrofen i 1984 (Live Aid) er nå grønt hele året grunnet vanningsanlegg (irrigasjon). Her med Fetiyen Tesfay, seksbarnsalenemoren som har tredoblet avlingene med smarte frø. (Foto: Trond Viken, UD) . Photo: Trond Viken

Holmås besøkte Etiopia

Sist oppdatert: 16.05.2012 // Utviklingsminister Heikki Holmås fikk se flere sider av det etiopiske samfunnet da han var på Afrika-besøk.

- Jeg møtte regionale organisasjoner, opposisjonspolitikere og utenriksministeren i Etiopia, og kvinner som drar nytte av norsk støtte på landsbygda, lengst nord i Etiopia, sier Holmås.

Holmås åpnet også lanseringen av klimapanelets spesialrapport om ekstremvær som Norge har tatt initiativet til. Holmås drøftet også det styrkede samarbeidet mellom Norge og Etiopia med visestatsminister Hailemariam Desalegn.

Under møtet ble det undertegnet en ny samarbeidsavtale mellom landene om dialog. Les mer her: http://www.regjeringen.no/nb/dep/ud/pressesenter/pressemeldinger/2012/pm_etiopia.html?

Holmås besøkte også Tigray-regionen, den nordligste delen av Etiopia.

- Det er inspirerende å se resultater av norsk støtte. Jeg møtte blant andre seksbarnsmoren Fetien Tesfaye, som har tredoblet avlingen sin ved bruk av "smarte frø". Dette er en del av Etiopia som ble hardt rammet av tørkekatastrofen i 1984. Mye arbeid gjøres for å bedre matsikkerheten i området, sier Holmås.

Se bilder fra besøket:

http://www.flickr.com/photos/utenriksdept/sets/72157629676692686

Les mer om Holmås' besøk til Etiopia og Tanzania på http://www.regjeringen.no/nb/dep/ud/aktuelt/nyheter/2012/hh_etiopia.html?id=682514

 


Bookmark and Share