Fra venstre: Solomon Kelkai ( Redd Barna) Ambassadør Odd Inge Kvalheim og Hans Birkeland (kirkens Nødhjelp)Fra venstre: Solomon Kelkai ( Redd Barna) Ambassadør Odd Inge Kvalheim og Hans Birkeland (kirkens Nødhjelp)

Historisk avtale i Etiopia

Sist oppdatert: 13.06.2011 // Kirkens Nødhjelp og Redd Barna har underskrevet en historisk avtale mot kjønnslemlestelse i Etiopia.

 Tirsdag 31. mai ble det signert en strategisk avtale mellom Kirkens Nødhjelp, Redd Barna og Den norske ambassaden i Addis Abeba.
Avtalen gir en totalramme på 50 millioner kroner over fem år for å bekjempe kjønnslemlestelse i Etiopia. Pengene skal fordeles likt mellom Redd Barna og Kirkens Nødhjelp. Dette betyr at Kirkens Nødhjelp i løpet av de neste fem årene vil bruke 25 millioner kroner på å videreføre dette viktige arbeidet i landet.

 Kjemper for nulltoleranse
- Et afrikansk ordtak lyder: "Vær tålmodig med trommene, for natten er lang". Men for etiopiske jenter er tålmodigheten over. Det skal og må bli slutt på lidelsene for etiopiske jenter og kvinner. Vi vil fortsette å slå trommene hardt gjennom natten for nulltoleranse, og for at etiopiske jenter skal få en ny dag, sa Hans Birkeland, Kirkens Nødhjelps stedlig representant i Etiopia, etter avtalen ble signert.

Dette er den andre fasen av et strategisk samarbeid med Den norske ambassaden innenfor tematikken kjønnslemlestelse i Etiopia. For Kirkens Nødhjelp innebærer avtalen en betydelig økning i den økonomiske rammen for dette arbeidet, sammenlignet med tidligere år.
http://www.kirkensnodhjelp.no/no/Arbeidet-vart/Hvor-vi-jobber/Ost-Afrika/Etiopia/


Kilde: Kirkens Nødhjelp   |   Bookmark and Share