En historisk dag

Sist oppdatert: 13.03.2012 // 6. mars var den offisielle åpningsdagen til den første videreutdanningen i intensiv- og akuttsykepleie i Etiopia. Begivenheten fant sted på St. Paul Hospital som sammen med MCM (Korean hospital) skal stå for treningen. . Den norske organisasjonen TraumaCare har tatt initiativet prosjektet.

    Det var en flott dag med mange prominente gjester til stede. Dr. Mesfin MD ved St. Paul Hospital, ledet det hele og det var hilsener fra Jim Phillips,  African Oil, og Norges ambassadør Odd Inge Kvalheim   Den offisielle åpningen ble foretatt av Etiopias helseminister Dr., Tewodros Adhanom  helseministeren   Interessen for dette initiativet er stort. Det var presse til stedet, og det ble vist på nasjonalt TV senere på kvelden. http://www.ertagov.com/erta/erta-news-archive/38-erta-tv-hot-news-addis-ababa-ethiopia/1525-college-launches-emergency-surgical-training-.html

Første kull består av  16 kandidater.  Det er planlagt at det vil bli tatt opp kandidater fra hele landet i neste omgang.  Det betyr at dette er noe som vil komme hele landet til gode over tid, og at kritisk syke vil kunne få hjelp der de trenger det og når de trenger det.

 


Kilde: Kjell Magne Kiplesund   |   Bookmark and Share