Norsk førerkort?

Selv med et internasjonalt, norsk førerkort, krever etiopisk politi at man har et etiopisk førerkort.

 

Prosessen for å få førerkort i Etiopia:

 

1. OVERSETTELSE

Den norske ambassaden i Addis Abeba oversetter det norske (internasjonale) førerkortet. Originalt førerkort leveres i resepsjonen. Oversettelsen blir stemplet av ambassaden

Det skal betales gebyr i kontanter (etiopiske birr) til ambassaden.

 

2. LEGALISERE I ETIOPIA

Det oversatte dokumentet tas med til det etiopiske Utenriksdepartementet (MFA) i Addis Abeba, for å bli stemplet. Det skal betales gebyr.

Adressen til MFA er Kazanches – Tito street (samme som Radisson Blu), ved siden av Minstries of Labour & Social Affairs – i bygget der det tidligere var Ministries of Agriculture & Development.

 

3. FØRERKORTET

Alle dokumentene så langt + følgende dokumenter tas med til kontoret «Road & Transport Authority» – ett kontor i hver sub-city i Addis Abeba;

a) 1 stk. passfoto
b) Kopi av kvitteringen fra MFA for stemplingen
c) Originalt førerkort og eget pass
d) Valuta for gebyr

Man får så et tosidig papirdokument som man selv kan laminere. Dette er den etiopiske versjonen av førerkortet som skal framvises.

Om man selv ikke snakker og skriver amharisk, anbefales det sterkt å ha med seg en person som snakker og leser amharisk på de etiopiske kontorene. Det skal bla fylles ut dokumenter og protokoll som kun er på amharisk.

 


Skal du kjøre i land utenfor EØS-området, kan det være nødvendig at du skaffer deg et internasjonalt førerkort i tillegg til ditt nasjonale førerkort. Internasjonalt førerkort er en standardisert oversettelse av førerrettighetene i et nasjonalt førerkort til en rekke språk inklusivt engelsk, russisk og spansk.

Internasjonalt førerkort er et papirhefte i A6-format med grått omslag og hvite sider. Slikt førerkort får du i Norge bare ved henvendelse til NAF (Norges Automobilforbund), KNA (Kongelig Norsk Automobilklub) eller MA (Motorførerenes Avholdsforbund).

Det internasjonale førerkortet er gyldig i ett år.

(Kilde: vegvesen.no)

 


Kilde: RNE ADD   |   Bookmark and Share