Etiopiske Fairtrade roser i Norge

Mester Grønn hadde i ukene rundt jul en meget offensiv markedsføringskampanje av etiopiske roser i Norge på fjernsyn og med plakatkampanje i egne butikker (se bilde)

Rosene fra Fairtrade farmen Golden Rose i Tefki utenfor Addis Abeba bidrar nå sterkt til å skape et nytt og positivt image av Etiopia i Norge. 6- 8 millioner stilker når nå årlig det norske markedet via Mester Grønns butikker og Mester Grønns markedsføring av Fairtrade rosene i en reklamekampanje på TV og i butikkene ved juletider bidrar sterk til denne positive image-byggingen. Mester Grønn bidrar selv, samt med støtte fra NORAD, til ytterligere kvalitetssikring ved Golden Rose farmen som forhåpentligvis kan bli en langsiktig leverandør til det norske markedet, alt under en Fairtrade-profil.

Sammen med kaffe i merkevaresegmentet (Yirgacheffe, Jimma, Harar) og nå også jordbær fra Etiopia i norske dagligvarebutikker leverer Etiopia nå luksusvarer til norske forbrukere som derfor gradvis vil lære mer om mangfoldet i Etiopia utover de negative nyhetene som ofte når nyhetsoverskriftene.


Bookmark and Share